2011. szeptember 29.

Receptek a paciknak !!!

   Karácsony a szeretet ünnepe.Ha a lovak nem is tudják de biztosan érzik, hogy ez a nap más mint a többi.Az emberek izgatottabbak, jutalomfalatokat kapnak hébe-hóba...a semmiért.Ők legalábbis biztosan ezt gondolják.
Te már reggel az esti ünnepi vacsorára gondolsz, s hirtelen rájössz, hogy a kedvenceidnek a mai napon is ugyanaz a menüje. Megsajnálod őket és egész nap azon töprengsz, hogy mivel tehetnéd különlegesebbé ezt a napot? Ezek a receptek akkor pontosan neked készültek!Kényeztesd lovad hiszen megérdemli! Mindenhol azt olvasni, hogy nem egésséges sok ˝édességet˝ adni nekik, de ezek a receptek biztosan nem ártanak majd kedvencednek (de azért csak mértékkel, nehogy aztán tényleg valami baj legyen!). Válaszd ki melyik tetszene biztosan pacidnak, s lepd meg vele karácsony estéjén!
Persze más ünnepeken is jól jönnek, de mégis csak ez a szeretet ünnepe.

Lócsemege
Hozzávalók
  • 2 szelet fehér kenyér
  • 1 alma
  • 1 narancs vagy mandarin
  • 2 dl korpa
  • 1 gyömbéres keksz
Elkészítése
Öntsünk vizet a korpára, és kevergessük, amíg könnyen kenhető nem lesz. Kenjük rá a korpát az egyik szelet kenyérre. Hámozzuk meg a narancsot/mandarint és a szeleteket, valamint a felszeletelt almát egyenletesen helyezzük rá a korpára. Most rakjuk rá a másik szelet kenyeret, és díszítsük gyömbéres keksszel.

Karácsonyi kétszersült
Hozzávalók
  • 2 egész kétszesült
  • 4 szem alma
  • 2 db sárgarépa
Elkészítése
  1. Daraboljuk fel az almát és a sárgarépát.
  2. Keverjük össze, és tegyük a kétszesültek közé.
  3. Az egyik fél almával díszítsük a közepén.

Répacsemege
Hozzávalók
  • Répa
  • Juharszirup
  • Zab
Mártsuk a répát a juharszirupba, majd a zabba - és máris kész a csemege!

Lócukorka
Hozzávalók
  • 200g teljes kiörlésű liszt
  • 150g korpás zabpehely
  • 225g cukorrépaszirup vagy méz
Elkészítése
Gyúrjunk nyúlékony tésztát a hozzávalókból.Ha a tészta túl kemény, öntsünk hozzá vizet, ha túl vékony, szórjunk bele lisztet. Formázzunk tetszés szerinti formájú apró süteményeket a tésztából. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra éssüssük keményre a süteményt, de ne égessük oda.

Répasüti
Hozzávalók
  • 2,4 dl száraz bab
  • 2,4 dl liszt
  • 2,4 dl feldarabolt sárgarépa
  • 1 teáskanálnyi só
  • 1 teáskanálnyi cukor
  • 2 teáskanálnyi napraforgóolaj
  • 0,6 dl víz
  • 0,6 dl juharszirup
Elkészítése
A fenti sorrendben keverjük össze a hozzávalókat egy edényben. Gyúrjunk belőle kis golyókat, és helyezzük ezeket egy kivajazott tepsire. 350°C-on 15 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.

Wellness csemege
Hozzávalók
  • 2,5 dl gyümölcsös müzli
  • 1 friss alma
  • 2 evőkanálnyi méz
  • Rostos gyümölcslé
Elkészítése
Öntsünk rá gyümölcslét a müzlire, várjuk meg, amíg felszívja a gyümölcslevet.Reszeljük le az almát, és keverjük hozzá a müzlihez. Öntsünk mézet a keverékhez. Kedvenc lovunknak ízleni fog ez a finom, egészséges csemege.

Répaalmák
Hozzávalók
  • 4 szem alma
  • 2 db sárgarépa
  • 250 g zab
  • 4 kanál szörp
Elkészítése
  1. Mossuk meg az almát, és vágjuk ki a magházát, üreget képezve az alma belsejében.
  2. Szeleteljük fel a sárgarépát.
  3. Keverjük össze a répadarabokat a zabbal és a szörppel.
  4. Töltsük meg az almát a keverékkel, és tálaljuk

        Jó étvagyat minden kedves patásnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése